Paracord lina

Vad är en paracord lina tänker du kanske!? Jag visste inte heller vad det var förrän jag på en konsert (ja du läser rätt) fick syn på ett skitsnyggt armband på en kille i massan där vi stod och hoppade till musiken. Jag stirrade på det där armbandet ett bra tag innan jag i en paus kom mig för att fråga vart han hade fått tag på det. Jo, han hade köpt det på nätet, så klart, och berättade att det var gjort av paracord lina och kunde användas om man var i nöd som krävde ett rep som inte gick av. Jag tyckte det var så häftigt att jag ville ha ett liknande.

Armband av paracord lina

Jag bad honom skicka ett mess till mig där han skrev vad jag skulle söka på så direkt efter konserten när vi kom tillbaka till hotellrummet så sökte jag på ”armband av paracord lina” och fick upp en hel del armband. Så många fler armband än jag någonsin hade trott, detta fräcka armband i paracord lina hade gått mig helt förbi! Jag fortsatte att läsa på om detta och förstod snabbt vad ordet ”paracord” kom ifrån och det gjorde mig inte mindre intresserad av att köpa ett.

Paracord = fallskärmslina

Det var rätt fascinerande hur man kan komma på att göra armband av en fallskärmslina när man är i det militära. Att bara sitta där utan att ha något att göra och börja fläta armband för skojs skull och sedan inse att det faktiskt var ganska smart att alltid ha med sig en ”livlina” runt armen, för det är precis vad ett paracord armband är. Om du skulle råka i nöd där det behövs en kraftig lina som inte går av för hackor så skaffa dig ett paracord armband som är både snyggt, fräckt och praktiskt.