Optiker i Göteborg

Är ett arbete som optiker i Göteborg något som lockar dig? Till hösten 2023 finns ett nytt utbildningsprogram på plats i Göteborg som möjliggör intresserade framtida optiker att studera till optiker i Göteborg. En utbildning som inte har funnits i Göteborg tidigare. Bristen på optiker har gjort att fler utbildningar måste kickas igång och vart passar väl bättre än att ha en optikerutbildning i Göteborg? Göteborg är för övrigt en riktigt stor studentstad så det är förvånande att det inte finns någon utbildning, fram tills hösten 2023 vill säga.

Vill du bli optiker?

Som optiker blir du specialist på ögat och människans syn som är så otroligt viktig för alla, synen påverkar mer än många av oss vet om. Kronisk huvudvärk och ont i nacken är något du kan få om du har fel på din syn. Du utför synundersökningar, mäter och korrigerar synfel och hjälper människor att välja rätt synhjälpmedel. Det kan vara antingen glasögon och/eller linser. Att arbeta som optiker i Göteborg är spännande då det händer mycket med utvecklingen kring ögat och optik. Från början kan man säga att arbeta som optiker var ett hantverk som så många andra yrken. Men utvecklingen har gått framåt fort och nu kan du arbeta inom sjukvården med egen legitimation.

Läsa till optiker i Göteborg

Om du är intresserad av att läsa till optiker när utbildningen står klar till hösten så får du lite kort information här om vad det innebär att läsa till optiker. Under studietiden kommer du att få lära dig att förstå hur ögat och synen fungerar, upptäcka sjukdomar och förändringar på ögat samt hur ögat fungerar när det blir äldre. Det kommer att bli mycket praktiska övningar varvat med medicin, fysiologisk optik och allt om hur man hanterar linser på bästa sätt. Som optiker bör du hålla dig ständigt uppdaterad om den senaste tekniken.