Köp din frisörsax online

Numera finns det så många bra riktiga frisörsaxar på nätet att beställa, annat var det när jag var yngre, det var jättesvårt att få tag på bra saxar till håret. Köp din frisörsax online så kan du spara ganska mycket pengar om du hittar rätt butik. Innan du beställer en frisörsax så behöver du veta lite mer om vad du ska tänka på. Det finns ju så klart olika typer och varianter av frisörsaxar men en viktig sak är att själva handtaget är skönt att hålla i, du ska få ett riktigt bra grepp om handtaget. Det sämsta med att handla online är att du inte kan testa de olika saxarna först.

Frisörsaxar med grepp

Fundera på om du ska välja ett symmetriskt handtag som är hyfsat rakt och med ett handtag som är aningen längre än det andra. Med detta handtag kan du själv välja hur du vill hålla i saxen då det inte på något sätt är format. Ett annat handtag kallas för offset, detta liknar det symmetriska handtaget men är något mer ergonomiskt och då kan du ha armen i en lägre position vid klippning vilket underlättar för axlarna. Perfekt för raka snitt!

Fler handtag på frisörsaxar

Det finns också frisörsaxar som är anpassade för höger och vänster hand vilket är ett måste för att du ska kunna klippa ordentligt om du är vänsterhänt då nästan alla saxar görs med tanke på högerhänta personer. Om du fortsätter att klippa med en frisörsax som inte passar för dig och din hand så kommer du så småningom att få arbetsskador på grund av felaktiga vinklar och belastningar. Det går så klart också att välja olika skär till din frisörsax så att det går att anpassa den ännu mer till det du har tänkt att använda den till. De olika skären till frisörsaxar kommer vi inte att gå in på här.