Isolera hus

Att isolera hus behöver varken vara dyrt eller krångligt om du väljer rätt metod. Fast har du absolut ingen egen erfarenhet av att isolera hus så bör du kontakta en expert på isolering för annars kanske du tar dig vatten över huvudet. Sedan beror det också på vilken typ av isolering som du ska göra på ditt hus, och hur nytt huset är samt storlek på huset. Har du ett jättegammalt hus som är oisolerat så kan det bli svårt för en som är oerfaren. Men om du kanske bara ska isolera vinden så kan du garanterat klara av att göra det på egen hand. Med lite hjälp och råd på vägen och några youtube videos så ska du säkert fixa det.

Isolera hus på olika sätt

Det finns flera sätt att isolera hus på och det finns också flera ställen att vidta åtgärder på. Till exempel kanske det räcker att du byter dina fönster till sådana med isolerglas. Att byta ett gammalt och dåligt tak är också ett sätt i ledet att isolera ett hus. Ett gammalt dåligt tak släpper ut i princip 90% av all värme som du har i huset och det blir väldigt dyrt efter några år, särskilt med tanke på vad det kostar att värma upp ett hus i dessa dagar.

Isolera golv i hus

De flesta kanske tänker på att man ska isolera väggarna när man talar om att isolera hus, men det finns som sagt många andra ställen att isolera på med, inte alla hus har dålig isolering i just väggarna. Ett annat ställe som brukar vara orsak till att det blir kallt i huset är golven. Många gamla hus saknar isolering i just golven och det kan vara lite trixigt att isolera golven på ett gammalt hus så det är nog inget jag skulle rekommendera till den som är nybörjare. Titta över andra alternativ först och lägg några tjocka mattor tills vidare på golven.