Ta långkalsonger på dig när du går

      Kommentarer inaktiverade för Ta långkalsonger på dig när du går

När jag var i tioårsåldern fick jag en gammal vinylsingel av min farsa, det var Owe Thörnquist som sjöng om att ”Ta långkalsonger på sig när du går”. Den handlar om att allt är okej om du bara har långkalsonger på, och tänk att det skulle ta bortåt 40 år att inse att det inte bara var roligt utan även sant. Jag erkänner gärna att jag numer beter mig allt gubbigare och gärna har på mig både långkalsonger och yllesockar. Jag har det för att det är skönt, men med tanke på vad uppvärmning kostar är det ju en ren vinst att ha det på sig när termostaterna skruvas ner lite varstans.

Skönare än jeanstyg mot kroppen

När man som jag bott i städer och sällan varit ute i minusgrader mer än10-15 minuter i stöten fanns det inte mycket anledning att klä sig speciellt varmt. Men när Covid slog till och det sociala umgänget begränsades, gjorde jag som så många andra, jag sökte mig ut i naturen. Och naturen är vacker, men den kan vara kall. Då uppstod ett nytt behov, fritidskläder och långkalsonger. Efter lite eftersökningar slutade det med att det blev ett helt ställ, med undertröja och långkalsonger från jägarliv. Jag menar passar det jägare så passar det mig. Nu under årets kalla dagar åker de ofta på så fort jag är ur sängen, sedan sitter de på vare sig jag är inne eller utomhus, de är helt enkelt för sköna att ta av. Och de duger riktigt bra att sova i också.